| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
paulinkaT
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 21:36 Temat postu: Pomórzcie mi ocalić mojego psa |
|
|
Witajcie piszę tutaj bo już nie wiem co robić. Mam wspaniałego psa imieniem czester ma rok i cztery miesiące i był kupiony jako malamut a wyrósł z niego mieszaniec malamuta z akitą. Problem polega na tym że urodziło nam się dziecko i nie mamy czasu aby poświęcić tyle uwagi naszemu czesiowi ile by potrzebował a przed dzieckiem poświęcaliśmy mu dużo uwagi więc pod każdym względem był szczęśliwy. Dodatkowo zaczął dojrzewać i ujawnia się w nim agresja dominacyjna w stosunku do ludzi i zwierząt jednak przed nami ma jeszcze respekt. Ostatnio niestety udało mu się uciec bramką i poważnie pogryzł moją koleżankę. Teraz jeździmy z nim na obserwację w środę jedziemy ostatni raz. Ze względu na to co zrobił nie możemy pozwolić sobie na jego zatrzymanie chociaż kochamy go i jesteśmy strasznie do niego przywiązani. Nie chcemy oddawać go komuś kto przywiąże go do łańcucha bo to go zabije, schronisko też odpada bo wiąże się z tym samym. Ponieważ jest dużym silnym psem lubiącym ciągnąć chcemy oddać go osobie która jest maszerem. Doradził nam to weterynarz który twierdzi iż najłatwiej w sforze będzie mu zapomnieć o nas a jest do strasznie przywiązany. Przejawia także predyspozycje aby ciągnąć w zaprzegu. Jeżeli do czwartku nie znajdziemy osoby zainteresowanej wzięcia pod swoją opiekę czesia to niestety czeka go uśpienie bo nie nie zostanie nam inne wyjście. Będzie to ostateczność i zrobimy to z ciężkim sercem. Dlatego proszę dajcie mu szanse bo nie zasługuje na śmierć . Oto mój numer kontaktowy 600 576 960 Paulina |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 21:36 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
halka
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 22:13 Temat postu: |
|
|
Witaj
U nas tez pojawilo sie dziecko na poczatku nic sie z psem nie dzialo ale zaczol byc zazdrosny... Moze dlatego wasz zaczol byc agresywny moze wystarczylo by poswiecenie mu wiecej uwagi?
Czemu odrazu uspienie... sa inne wyjscia... _________________ Halka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
administrator
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 22:30 Temat postu: |
|
|
uśpić? to za brak wyobraźni i okrucieństwo...
wolicie uśpić pas niż oddać go choćby do schroniska? śmierć jest lepsza od nadziei na lepsze życie u nowego właściciela, który pewnie w końcu by się znalazł?...
niestety kolejny dowód na bezmyślność ludzką.. myślała Pani biorąc psa że nie dożyje narodzin dziecka? psy zyją długo...
ręce opadają..
proszę na przyszłość może wybrac rybki.. najlepiej wirtualne.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
halka
|
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 17:04 Temat postu: |
|
|
Świeta racja.... nie mozna tak postepowac pies to zywe stworzenie cokolwiek by sie dzialo jest kilka rozwiazan... _________________ Halka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alice
|
Wysłany: Nie Lut 17, 2008 16:03 Temat postu: |
|
|
| Paulina, co z psem? |
|
| Powrót do góry |